Om mig

Jeg hedder Anja og er uddannet veterinærsygeplejerske ved Københavns Universitet.
Jeg har en videregående uddannelse som fagveterinærsygeplejerske i rehabilitering og arbejde indenfor fysioterapi til dyr, og har mere end 21 års erfaring i at arbejde med dyr.


" Jeg har altid elsket at arbejde med dyr og har haft dyr omkring mig, lige siden jeg var barn.
Min helt store passion er at hjælpe dyr og gøre en forskel efter de har været igennem en operation, fået en diskusprolaps eller andet.
Jeg har flere års uddannelse, samt investeret i det udstyr der kræves, for at være i stand til dette.
Samtidig er det fantastisk at se dyrenes ejere blive utrolig glade, men også overraskede over, hvor godt og hurtigt deres dyr gør fremskridt efter få behandlinger."

Anja Pedersen - fystildyr.dk
Genoptræning - Fysioterapi - Massage Fystildyr.dk - Hjælper dit dyr videre

Mange ejere ser ikke, at deres hund eller kat har ondt, da dyrene er virkelig gode til at skjule det, men hvis man er opmærksom på adfærdsændringer eller ændring i dyrets bevægelsesmønster, kan man ved hjælp af simple øvelser, lindre smerterne og give sit dyr et bedre liv.

Derfor har jeg uddannet mig til fagveterinærsygeplejerske i rehabilitering på Københavns Universitet, så jeg kan hjælpe dyrene med at komme på højkant efter en operation og give mere livsglæde til de ældre dyr, som går med skjulte smerter.

Derudover kan jeg undervise ejere til unge og ældre dyr i, hvordan de kan se forskel på et naturligt og sundt bevægelsesmønster, samt hvornår dyret ikke går normalt, måske på grund af smerter.

Har din hund fået en diskusprolaps, kan fysioterapi også være en behandlingsform i stedet for en operation. I den humane verden, behandles diskusprolaps med fysioterapi, medmindre det er en meget kompliceret diskusprolaps, hvor operation er nødvendig.

Er din hund blevet lam, efter blodprop, færdselsuheld eller har andre neurologiske problemer, kan fysioterapi også være vejen frem.  Du skal være opmærksom på, at behandlingsforløbet kan være langvarigt og kan strække sig fra 3 – 12 måneder. Det kræver derfor tid og en meget dedikeret ejer, for at nå i mål med genoptræningen af din hund eller kat, hvis man vil have den til at gå normalt igen.

Erfaring

I 2000 startede jeg som frivillig på dyreinternatet Dyreværnet i Rødovre, hvor jeg luftede og trænede de hjemløse hunde.

Fra 2002-2005 fik jeg job som dyrepasser på dyreinternatet i Rødovre, hvor jeg primært stod for pleje af dyrene, men en stor del af jobbet var også rådgivning til kommende ejere omkring dyreadfærd og træning af deres nye hund/kat i hjemmet. Her fik jeg også stor indsigt i, hvor forskellige hunde og katte er og hvordan man skal holde øje med deres naturlige adfærd i forhold til sygdom eller depression.

Efter endt uddannelse i 2006, fik jeg job i Billeddiagnostik på Universitetshospitalet for Familiedyr på Københavns Universitet, hvor jeg underviste dyrlægestuderende i, hvordan man skulle tage røntgenbilleder og hvordan man arbejder med CT-, MR- og Dexa scanninger. Dette gav mig en kæmpe ballast omkring, hvordan kroppen fungerer og hænger sammen. Jeg har derfor en kæmpe viden indenfor knoglernes opbygning, hvilket er en stor del af fysioterapien sammen med musklernes og nervernes opbygning.

Jeg har sidenhen arbejdet med øjen-, hud-, og tanddyrlæger, men har i løbet af årene fundet ud af, at mit hjerte brænder for rehabilitering og fysioterapi til dyr. Det kan være akutte lammelser, genoptræning efter operation eller smerter af udefinerbare årsager, både hos unge og ældre hunde, samt hunde med hofte/albuedysplasi. Genoptræning kan også bruges til ældre hunde, der har ondt i ryggen eller er mere stivbenede grundet gigt. 


Uddannelse

I 2005 tog jeg grunduddannelsen som dyrepasser, men fandt hurtigt ud af, at jobbet som veterinærsygeplejerske var lige mig.

I 2005 – 2010 arbejde jeg som hundetræner i Dressurklubben Allerød, hvor jeg primært arbejdede med træning af dyr, men hvor en stor del at arbejdet også var andre vigtige elementer, som undervisning, kommunikation og videreformidling om vigtigheden af samarbejdet mellem hund og ejer.

Fra 2005-2009 tog jeg min uddannelse som veterinærsygeplejerske på Universitetshospitalet for Familiedyr (Københavns Universitet). Her har jeg arbejdet i alle afdelinger på hospitalet og har virkelig suget meget erfaring fra de dygtige eksperter indenfor intern medicin, kirurgi, neurologi, fysioterapi, onkologi, kardiologi, billeddiagnostik og tandsygdomme.

I 2006 tog jeg som en del af min elevuddannelse til Palmitos Park på Gran Canaria, hvor jeg i samarbejde med dyrlægen i parken arbejdede med alt fra aber, krokodiller, slanger og andre reptiler samt alle former for fugle, som f.eks. papegøjer.

I 2019-2020 læste jeg videre og uddannede mig til fagveterinærsygeplejerske i rehabilitering på Københavns Universitet, så jeg kan hjælpe dyrene med at komme på højkant efter en operation og give mere livsglæde til de ældre dyr, som går med skjulte smerter.